Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Huisarts

De huisarts vind je via www.kiesbeter.nl. Bij de doktersassistente kun je nagaan of je naaste staat ingeschreven bij deze huisarts. Je kunt ook aangeven dat hij of zij de Nederlandse taal minder goed machtig is of voorkeur heeft voor een mannelijke of vrouwelijke arts.

Niet overal zijn artsen beschikbaar met migrantenachtergrond, bijvoorbeeld een Turkse, Marokkaanse of Chinese achtergrond. Maar je kunt daar wel altijd naar vragen. Dat kan bijvoorbeeld bij je zorgverzekeraar.

Medicijnen

Heeft je naaste medicijnen nodig? De dokter schrijft die voor met een recept. Je kunt de medicijnen ophalen in de apotheek. Daar krijg je advies over het gebruik. Gaat degene voor wie je zorgt naar een nieuwe (huis)arts of apotheek, vertel dan altijd welke medicijnen hij of zij gebruikt. Ook als ze bijvoorbeeld naar een arts of apotheker in het buitenland gaan. Lees meer over waar je op moet letten als je medicijnen gebruikt op de pagina over Medicijnen.

Naar de huisarts

Bij 'Naar een zorgverlener' lees je alles over een bezoek aan de huisarts. Je vindt op deze pagina bijvoorbeeld een handige checklist met vragen.

 

Laatste update op 30-10-2014